Facebook hozzászólás
445

Túrós krémes

Ez a süti hasonlít a Rákóczi túróshoz, de attól egy picit egyszerűbb. Viszont ugyanolyan finom, bátran ajánlom az elkészítését.

Túrós krémes, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tésztához:
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 db tojás
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
kevés tej

A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
citromhéj
mazsola
A tetejére:
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tésztához valókat kevés tejjel összeállítjuk, és egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk vele úgy, hogy pereme legyen. A pudingot elkészítjük előírás szerint, de nem kell megfőzni. A villával összetört túrót a töltelék hozzávalóival összekeverjük, majd az előkészített pudingot is hozzáadjuk, és a tésztára öntjük. Előmelegített (kb. 180 fokos) sütőben 40-45 percig sütjük (ha a töltelék pudingkeménységű, akkor jó).
A tojások fehérjéből és 2 evőkanál cukorból készített kemény habot rásimítjuk a töltelékre, és pirosra sütjük. Kihűlve szeletelhető.

Rákóczi túrós mousse
Fogadjunk, hogy nem gondoltad, hogy a Rákóczi túróst akkor is elkészítheted, ha nem fogyasztasz fehér lisztet és cukrot? Pedig így van, senkinek sem kell lemondania ezentúl erről az élményről.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!