Facebook hozzászólás
657

Túrós csusza Éva módra

Klasszikus magyar recept, külföldön bajos is elkészíteni, mert a legtöbb környező országban nem készítik azt a fajta túrót, amit mi, magyarok. Legjobb, ha nem a kifőtt tésztára tesszük a hideg túrót és tejfölt.

Túrós csusza, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók:
0,5 kg kockatészta
10-15 dkg füstölt szalonna
25-35 dkg túró
0,5 l tejföl
kevés zsír

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom, és egy kanálka (mangalica)zsíron ropogós pirosra sütöm. Szűrőkanállal kiveszem a pörcöt belőle. A visszamaradt zsírt egy nagy lábasba átöntöm, ráteszem a túró 4/5 részét, és óvatosan, lassan elkezdem melegíteni. Vigyázni kell, hogy tényleg csak meleg legyen a túró, mert ha túlhevítem, gumi lesz belőle. Amikor már meleg, hozzáadom a tejföl 2/3-át, amivel tovább melegítem az elegyet. Megkóstolom, ha kell, megsózom. A kifőzött tésztát ebbe a masszába szedem, átforgatom, készen is vagyunk. A maradék túrót, tejfölt a tányéron teszem a tésztára, így már nem fogja lehűteni az ételt. A tetején pedig peckesen pironkodnak a pörcök:)

Kavart túrós
Szuper jó, amikor úgy süthetünk süteményt a családnak, hogy utána nem szalad a konyha, és nem kell két órán át mosogatni. Ez a recept egyetlen edényben elkészülhet, és már csak a tepsit kell utána használatba vennünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!