Facebook hozzászólás
8 418

Török bulgur, a remek és egészséges köret

Biztos ti is találkoztatok már török büfékben ezzel a szép színű, pergős, isteni finom körettel, a „török rizzsel”. A név megtévesztő, hiszen nem rizsből, hanem bulgurból készül, méghozzá roppant egyszerűen.

Török bulgur, Kép: maxpixelfreegreatpicture.com
Kép: maxpixelfreegreatpicture.com

Hozzávalók:
1,5 csésze bulgur (1 csésze = 2,5 dl)
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál vaj
só, bors

tálaláshoz egy kevés petrezselyem

Elkészítés:
A bulgurt alaposan átmossuk, átöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a nagyon apróra vágott hagymát (én szeretek vöröshagyma krémet használni), kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, azzal is így járunk el. Rátesszük a bulgurt a hagymás alapra, átkeverjük, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel (ebben az esetben 3,75 dl), majd kis lángon addig főzzük a bulgurt, míg az összes folyadékot magába nem szívta. Időnként megkeverjük. Kb. 15 perc alatt elkészül az étel, de még legalább ennyi ideig hagyjuk fedő alatt pihenni. A tányéron megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.

Diétás fasírt, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Igen, a képen is van bulgur, no meg egy remek diétás fasírt is. Szerintünk mindkettővel jól jársz, úgyhogy nincs más dolgod, csak kattints a képre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!