Facebook hozzászólás
557

Töltött tojáslepény

Ez a tojáslepény egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel. A lepényt pillanatok alatt össze lehet kavarni, míg teszünk veszünk, már meg is sül a sütőben. Könnyen feltekerhető és mindenféle maradékkal megtölthető.

Töltött tojáslepény, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 15 szeletnyi tojáslepényhez

7 egész tojás
1 nagy evőkanál kukoricakeményítő/tápiókakeményítő/nyílgyökérliszt

0.5 dl étolaj
1 kávéskanálnyi füstölt paprika a díszítéshez

Elkészítés

1. Az egész tojásokat keverjük el alaposan a keményítőfélével, sóval és 1 löttyintésnyi étolajjal. Kicsit habosítsuk fel a keveréket.
2. Egy hagyományos méretű sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük be a papírt étolajjal.
Erre öntsük rá a tojásos keveréket.
3. 15 perc alatt sül meg 180 fokos, előmelegített sütőben, de mert minden sütő más, a kivétel előtt tapogatással győződjünk meg róla, hogy a közepe sem ragad már,  mert ha ragadós még, nem lehet feltekerni.
4. A tepsiben töltsük meg és a sütőpapír segítségével tekerjük fel.
5. Töltelékek:
Mi sütőtökös és spenótos töltelékkel töltöttük, a töltelékek közé és a tetejükre sajtot reszeltünk.
Sütőtökös töltelék: a sült tököt növényi tejszínnel, inaktív étkezési élesztővel, sóval ízesítettük.
A spenótot olajon, fokhagymával a szokásos módon megpároltuk.

Csicseriborsós egyben sült
Egy nagyon ízletes csicseriborsó alapú egyben sültet készítettünk. Főételnek, vacsoraételnek, kenyérszeletek közé és zsömlébe csomagolva utazáshoz, uzsonnára is kiváló. Gluténmentes, vegán étel, paleolit táplálkozásba illeszthető.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!