Facebook hozzászólás
459

Töltött tojás a farsangi partimra

Ezerféle formája ismert a töltött tojásnak. Ha vendégeket vársz, akkor is biztos befutó! Látványos, előre elkészíthető, és nem akkor kell vele foglalkozni, amikor már ott vannak a barátaid!  

Töltött tojás, Kép: gallicoop.hu
Kép: gallicoop.hu

Hozzávalók

a sonkás-pisztáciás töltelékhez:

Kéksajtos-diós töltelékhez:

  • 1,5 főtt tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dkg kéksajt
  • 1 kis marék dió
  • 6 szem kapribogyó
  • só, bors

Elkészítés:

3 tojást 10 perc alatt keményre főzünk. Mikor langyosra hűltek, mindhármat megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk.

A sonkás-pisztáciás töltelékhez 1,5 tojás sárgáját villával összetörjük, tejföllel krémesítjük. A pisztáciát – a díszítésnek szánt három szem kivételével – mozsárban durvára törjük, és a sonkát 2-3 mm-es kockákra vágjuk, majd mindegyiket a krémhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Baglyok kupaktanácsa
A töltött tojás sokoldalúan bevethető barátunk lehet, akár hidegen, akár melegen. Ha válogatós gyereket nevelünk, ez a jópofa megoldás még a kis finnyás étvágyát is meghozhatja!

A krémet három fél tojásba töltjük, és egy-egy szem pisztáciával díszítjük.

A kéksajtos-diós töltelékhez a maradék 1,5 sárgáját összetörjük, tejföllel krémesítjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, és villával azt is krémesítjük. A diót – három szép darabot kivéve – és a hat kapribogyót apróra vágjuk, hozzákeverjük a masszához, és óvatosan sózzuk, borsozzuk a krémet. A fél tojásokba töltve 1-1 darab dióval díszítjük.

Tálalás előtt pár órára behűtjük a töltött tojásokat. Vidám partizást! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!