Facebook hozzászólás
1 673

Töltött pulykamellfilé-tekercs

Finom és látványos fogás, nem igényel különösebb felkészültséget, viszont minden van benne, amit a magyar gyomor szeret: hús, sonka sajt, ráadásul még ki is van rántva… Kell ennél több?

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
4 szelet vékony szelet pulykamellfilé
4 szelet sonka
4 szelet ementáli vagy trappista sajt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítése
A pulykamellszeleteket megsózzuk, kevés borsot szórunk rájuk, majd a tetejükre először egy-egy szelet sonkát, arra pedig egy-egy sajtszeletet teszünk. Ezután egyesével felgöngyölítjük a pulykaszeleteket a bennük lévő töltelékkel együtt (jó szorosan, nehogy később szétnyíljanak), majd bepanírozzuk és forró olajban kisütjük őket, forgatva, hogy minden oldaluk jól átsüljön. Nagyétkűek számára lehet egyben is tálalni, de úgy csinosabb, ha a tekercseket felszeleteljük, láthatóvá téve a tölteléket. Friss kevert salátával igazi tavaszi fogás.

Tipp: spenótot is tehetünk a töltelékbe.

További ínycsiklandó receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!