Facebook hozzászólás
8 500

Tökös rétes, a szezon királynője

Nem tökös-mákos, csak egyszerűen zsengetökös, sós rétest sütöttünk. Könnyű elkészíteni, mert nem kell nyújtani, csak jól kidolgozni. Amíg ilyen tökös idő van, többször is megismételhetjük a család örömére.

tökös rétesHozzávalók:
Tészta:

8oo gr liszt
1 kiskanál só
1 kanál kanál olíva olaj,
(szükség szerint langyos víz)

Töltelék:
1 kg zsenge tök
3 tojás
1 kanál só
2-3 kanál tejföl
bors

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk annyi vízzel, hogy lágyan, könnyen gyúrható legyen. Két cipóra osztjuk, és 3o percre hidegre tesszük.
A tököt lereszeljük, megsózzuk és kis idő után kinyomkodjuk a levétől. Összekeverjük a tojásokkal, a tejföllel és ízesítjük a sóval, borssal.
Az egyik tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megtöltjük a tökös töltelék felével, feltekerjük, és tepsibe rakjuk. Ugyanezt megtesszük még egyszer a másik felével.A  tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk és18o fokon kisütjük.

Készíthetsz rétest kész lapokból is, például kapros-cukkinis töltelékkel! Érdemes kipróbálni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!