Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. január 20. 14:45 | László Márta

Tökéletes forralt bor a havas napokra

Látom az ablakból, ahogy szakad a hó, mehetünk lapátolni. Sebaj, majd egy kis forralt bor felvidít! Pár korty, és már megy is a munka! Lapátolás után pedig jöhet egy kényelmes fotel, finom muzsika, és egy jó könyv! Ez egy igazi, téli vasárnapi program! 

Forralt bor, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók: 

Elkészítés:

Szokásos módon készítsd el a teát, és add hozzá szegfűszeget, a faféjat, majd édesítsd belátásod szerint. (Én szeretem a grúz teákat, mert karakteres az ízük!) Egy lábasban melegítsd fel a bort, majd szűrd bele a fűszeres teát. Kínáld narancs- vagy citromkarikával. Ugyanezt készítheted fehérborból is, ahhoz jobban passzol a citrom vagy a lime. Mellesleg úgy variálod, ahogy akarod! Vannak, akik szegfűborsot vagy csilit is raknak bele!

Vörösboros szarvascomb dödöllével
Fejedelmi falatokat továbbítok Nektek. A szarvas önmagában csodálatos alapanyag, hát még zalai módon felturbózva! Sztana Ferenc, a legismertebb zalacsányi séf ezt ajánlja az ünnepi asztalotokra!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!