Facebook hozzászólás
220

Tepsis rostélyossal hódíthatsz ma

Azt senki se kérdezze, hogy miért tepsis a neve, amikor nem is abban készült. A lényeg, hogy nagyon finom, és igazi különleges fogása egy szerelmes vacsorának. Garantált a siker, bárki is lesz a szakács. Fogást nem tudnak majd találni rajta. Vagy inkább mégis?

Kép: sxc

Hozzávalók
4 szelet (kb.16 dekás) rostélyos
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
néhány csepp Worchester szósz
15 deka sárgarépa
15 deka zeller
30 deka burgonya
2 kis fej hagyma
4 deci olaj
2-3 deci vörösbor
egy kevés kakukkfű
babérlevél
vágott petrezselyem, ecetes uborka
a tálaláshoz

Elkészítése
A rostélyos széleit bevagdaljuk, sóval, borssal és a szósszal ízesítjük. A megtisztított fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymával ugyanezt tesszük, majd negyedeljük.
A sárgarépát, zellert, burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk körülbelül egyforma méretre.
Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket, majd mindkét oldalukat hirtelen elősütjük. Kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A maradék zsiradékban megpirítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a burgonyát, majd átesszük egy jól zárható lábosba. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a bort. Beletesszük a húst, lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk.
Egy tálra kiszedjük, elrendezzük, vágott petrezselyemmel és csíkokra vágott ecetes uborkával díszítjük.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!