Facebook hozzászólás
290

Teljes csirkemellek portóis mártással, erdei gombás fehérboros rizottóval

A legszokványosabb alapanyagokból is lehet nagyon új és nagyon izgalmas ételeket készíteni. Ez egy ilyen recept!

 

Fotó: Fényes Gábor

Hozzávalók:
4 egész csirkemell (szárnyával együtt)
fél deci portói
3 deci csirkealaplé
10 deka vaj
egy nagy gerezd fokhagyma
egy vöröshagyma
20 deka rizottórizs
3 deci száraz fehérbor
30 deka erdei gomba
reszelt parmezán
olíva
só, frissen őrölt bors.

A csirke bőre alá óvatosan rozmaringot helyezünk, mindegyik darabot olívával megkenjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd bőrével lefelé serpenyőbe tesszük, megpirítjuk, majd megfordítva még 2 percig pirítjuk. Ezután előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük, kivesszük, majd meleg helyre félretesszük.

A mártás: zsiradékot kiöntjük az edényből, portóit csorgatunk bele, ehhez hozzáadjuk a csirkealaplevet, összefőzzük, majd az egészet fölverjük a vajjal, végül megsózzuk, borsozzuk.

A rizottó: a gomba egy részéből gombaalaplevet főzünk. A hagymát és a fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, megkevergetjük, majd fölöntjük a fehérborral. Amikor a bor elfőtt, hozzáöntjük gombalevet, és pépesre főzzük. Közben a maradék erdei gombát földaraboljuk, olajban 3-4 percig pirítjuk, majd beletesszük az elkészült rizsbe. Levéve a tűzről vajat és parmezánt keverünk bele.

Tálaláskor a csirkemellel befedjük a gombás rizottót, és meglocsoljuk a portóis mártással.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!