Facebook hozzászólás
299

Téli káposzta

Imádom a savanyú káposztát, főleg ami a nagymamám hordójában készül, de a székely káposztát hamar megunom és zsíros kenyeret se ehet mindig az ember. A korhelyleves mintájára gerslivel házasítottam, a füstölt hús meg csak jót tehet egy téli ételnek, így az is került a receptbe. Az eredmény egy egyszerű és nagyon ízletes étel. 

Hozzávalók:

fél kiló savanyú káposzta

2-3 szelet füstölt hús

2 marék gersli

1 fej vöröshagyma

olaj vagy zsír

 

A káposztát kinyomkodjuk, ha túl savanyú előbb meg is mossuk, majd 3-4 centis darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a füstölt húst is falatokra daraboljuk. Kevés olajon vagy zsíron megsütjük a húst, majd kivesszük a lábasból és a helyére dobjuk a hagymát. Üvegesre pirítjuk, ha fűszeresen eszünk meg is borsozhatjuk. Ha puha a hagyma, akkor mehet rá a káposzta és a gersli, kevés vízzel felöntjük és lefedve főzzük. Amikor a  gersli félig puha tegyük vissza a húsdarabokat is.

Tálaláskor tehetünk rá egy kanál tejfölt, de anélkül is kiváló.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!