Facebook hozzászólás
179

Tejszínes-tojásos brokkolileves

Kitűnő C-vitamin, folsav- és karotinforrás, rákmegelőzés szempontjából fontos zöldségféle a brokkoli. A karfiol rokona, ezért az elkészítésének módja is hasonló. Íme egy ízletes étel!

A brokkoli nem csak finom, hanem kitűnő C-vitamin forrás is – Kép: SXC

Hozzávalók:

60 dkg brokkoli,

2 közepes sárgarépa,

1 kis fej vöröshagyma,

2 leveskocka,

1 babérlevél,

só, szemes bors,

4 tojás,

1 ek. étkezési keményítő,

2 dl főzőtejszín,

szerecsendió,

2 ek. citromlé,

1 ek. vágott petrezselyem.

Elkészítése:

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk. 1 liter vizet felforralunk a leveskockákkal, beletesszük a brokkolit, a sárgarépát, a hagymát egészben, a babérlevelet és 10-15 szem teatojásba zárt borsszemet. Fedő alatt, mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük (15 perc). A tojásokat megmossuk, és sós vízben az újraforrástól számított 5 percig főzzük, majd hideg vízben langyosra hűtjük, és óvatosan meghámozzuk. Az étkezési keményítőt simára keverjük a tejszínnel és 1 merőkanál levessel, a forrásban lévő leveshez adjuk, fedő nélkül éppen csak sűrűsödésig főzzük. Kiemeljük belőle a babérlevelet, a hagymát és a teatojást, szerecsendióval és citromlével ízesítjük, ha kell, utánasózzuk. Mélytányérokba szedjük, a félbevágott tojásokkal gazdagítjuk, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!