Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 03. 12:00 | Kandikó Éva

Tejfölös, virslis krumplileves

Hihetetlenül könnyed, nyári, savanykás levest főztem a minap, aminek elkészítése rém egyszerű, viszont két napig rájártunk, ettük langyosan, hidegen, mindenhogyan. Ha elfogadtok egy tippet, próbáljátok ki kaporral!

Tejfölös krumplileves, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
70 dkg újburgonya
egy csapott evőkanál mangalica zsír
2 szál sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 pár virsli
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
a tálaláshoz friss kapor

Elkészítés:
A megolvasztott zsíron puhára dinszteljük a hagymát, óvatosan, hogy ne barnuljon meg. Rádobjuk a megtisztított, kis kockákra vágott krumplit, felkarikázott répát, együtt átforrósítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel – ha gondoljuk, tehetünk bele egy zöldségleves kockát is -, puhára főzzük a krumplit. Közben elkészítjük a tejfölből és a lisztből a habarást, adunk hozzá egy kevés pirospaprikát is, behabarjuk a levest. Az utolsó néhány percben belefőzzük a virslit is. Tálaláskor kaporral kínáljuk a levest.

Vörösboros málnaleves
A nyár nagy ajándékai a gyümölcslevesek. Némelyiket főzni sem kell, csak tejszínnel turmixolni, másokat pedig nem árt azért felfőzni. És vannak olyan prémium minőségek, amikbe jöhet egy kis alkohol is.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!