Facebook hozzászólás
973

Tejfölös káposztaleves

Igazi téli leves, káposztával, hússal, tejfölös habarással. Ha ezt felveszed a menübe, elég utána egy könnyű tészta második fogásnak.

Tejfölös káposztaleves, Kép: Kard Éva
Kép: Kard Éva

Hozzávalók:
20 dkg fejes káposzta
25 dkg sertéscomb
10 dkg bacon
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
köménymag
1 ek ketchup
1 ek pirospaprika
1 tk Piros Arany
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek olaj
2 l víz

Elkészítés:
A húst, a bacont, és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy fazékban hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket is. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára. A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.

Túrófánk
Szintén Éva receptje ez az isteni túrófánk, ami pont megfelel a tejfölös káposztaleves után kísérőnek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!