Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. március 10. 15:00 | Pammer Lívia

Tárkonyos csirkeragu leves

Kedvelem a raguleveseket mert egyszerűen elkészíthetőek, gazdag beltartalommal rendelkeznek – akár önmagukban is elegendőek egy tartalmas ebédhez. Bármilyen húsból elkészíthető, lehet aprólék, zsírral átszőttebb sertés, csirkemell vagy borjú. Ízlés szerint váltogathatjuk az épp kedvünkre levő alapanyagokat. Nálam most csirkemellből főtt leves, sok metélőbabbal és tárkonnyal. Pammer Livi szerint diétába és gluténmentes étrendbe is beilleszthető.

Tárkonyos csirkeragu leves, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pároltam, hozzáadtam a kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig kevertem.

Quiche
A quiche olyan a franciáknak, mint az olaszoknak a pizza. Klasszikus francia étel, melynek alapja egy omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással nyakon öntjük, megsütjük. Ezt a receptet is Pammer Líviától kaptuk!

A sárgarépát apró kockákra vágtam és a húshoz adtam. Sóztam, borssal meghintettem, tárkonyt adtam hozzá és alaposan átkevertem. Ezután vízzel felöntöttem, beletettem a vágott babot a friss petrezselyemzöldet és a kockázott burgonyát. Mikor az összes alkotóelem puhára főtt, a rizslisztből és az őrölt pirospaprikából egy gyenge rántást készítettem és a leveshez adtam. Alaposan kiforraltam. Ezután simára kikevert tejfölt adtam hozzá – hőkiegyenlítés után – majd forrón, gazdagon tálaltam. Jó étvágyat kívánunk Pammer Líviával!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, kacsa, majoránna, pünkösdi étek

Pünkösdi kacsaültem

Pünkösdkor a szárnyasok kerülnek előtérbe az ünnepi asztalon, például a rántott csirkék. Nos, én eldöntöttem, hogy újítok!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!