Facebook hozzászólás
917

Szüreti kacsa, ahogy Márti szereti

Imádom a szőlőt, imádom a kacsát, tehát minden adott egy fantasztikus fogáshoz! Egyébként is, szívesen eszem az évszakhoz illő finomságokat. Szüretkor gondolj egy nagyot, és próbálj alkalmazkodni az évszak színeihez, illataihoz, ízeihez! Soha nem fogsz csalódni!

szüreti kacsa sütés előtt
Sütés előtt, Kép: László Márta

Hozzávalók két (és fél) éhes szájhoz:

  • 3 kacsacomb
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 2 fürt fehér szőlő
  • só, törött bors

Elkészítés:

Pihéitől is megfosztod a szép combokat, majd megmosod őket. Egy serpenyőben felforrósítod a vajat, majd belerakod a combokat, és mindkét felüket nagy lángon szép pirosra sütöd.

szüreti kacsa sütés után
Sütés után, Kép. László Márta

Ekkor kisebbre veszed a lángot, hozzáadod a bort, a fűszereket, ráteszed a fedőt, és lassan puhára párolod. A vége felé bekapcsolod a sütőt is. Ha már szépen belemegy a villa a kacsába, akkor jöhet egy pecsenyés tepsi, az egészet átrakod, hozzáadod a szőlőszemeket, és mehet is be a sütőbe! Vigyázz, a szemek, nehogy megégjenek! Krumplipürével tálalod!

szüreti kacsa tálalva
Tálalva! Kép: László Márta

És – ha máskor nem is -, de aznapra tuti elnyerted a párod szívét. (Nálunk még a másnap reggelt is! Én ugyanis 3 combot raktam be, és a harmadik reggelre elfogyott….! De ilyet?)

Itt a „tökkorszak” vége, még egy utolsó recept a nyár farkára!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!