Facebook hozzászólás
6 998

Szőlőlekvár, ahogy a nagyapám szerette

A szőlőnek minden egyes szeméből bort készített nagyapám, alig tudott néhány szép fürtöt megmenteni nagyanyám, hogy ezt az isteni lekvárt is befőzhesse belőle szüret idején. Volt is öröm, amikor a disznótoron előkerült a sült húsok mellé!

lekvár
Kép: Pixabay Illusztráció

Hozzávalók (egy literhez)

  • 2 kiló érett muskotályos vagy fekete otelló szőlő,
  • 60 deka kristálycukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 darab egész fahéj.

Elkészítése:

A lecsumázott szőlőszemeket alaposan megmossuk, majd a cukorral és a fahéjjal a főzőedénybe rakjuk. Lassú tűzön főzzük, majd a feljövő habot és a magokat szűrőkanállal le-, illetve kiszedjük. Ha már nem habosodik, és a magok sem jönnek fel a gyümölcsmassza tetejére, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, s vele még néhány percig főzzük. Levesszük a tűzről, és forrón üvegekbe töltjük.

 

 

Waldorf-saláta-Kép-wikimedia

 

Azt tudtad, hogy a saláták pikáns alkotóeleme is lehet a szőlő? Máris adunk hozzá egy isteni receptet! Kattints a leírásra!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!