Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 20. 15:00 | László Márta

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával

Már akkor nagyon kedveltem a keleti konyhát, amikor még nem is jártam ott. Miután eltöltöttem jó fél évet a Távol-Keleten, sok mindent megértettem! Ez vonatkozik a gasztronómiára is! Ezt a finomságot azért kedvelem, mert minden benne van, amit nagyon szeretek. Ráadásul az egy tévhit, hogy a keleti fogások sokáig készülnek! A gondos tisztítás, pucolás, szeletelés valóban hosszú idő, de utána jön a wok, és pillanatok alatt kész a rengeteg fogás.    

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával, Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 50 dkg pulykamell (készíthetjük combfiléből is)
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ötfűszer-keverék
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • só, bors
  • 1 közepes pritamin paprika
  • egy zacskó üvegtészta
  • petrezselyem

Elkészítés:

A pulykát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban az ötfűszer-keveréket összekeverjük a szójaszósszal, a mézzel (ha szeretnénk, kis őrölt chilit is adhatunk hozzá), és ráöntjük a húsra. Fél órát állni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a gyömbért, a fokhagymát, rádobjuk a bepácolt húsokat, és szép pirosra sütjük. Közben folyamatosan rázogatjuk. Ezután a húst kivesszük, és a maradék olajon az apróra kockázott pritamin paprikát megfuttatjuk.

Az üvegtésztára forró vizet öntünk, sózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a tésztára kanalazunk egy adag húst, arra a pritamint, és friss petrezselyemmel megszórjuk.

Gomba curry
Mire a gyerekeknek elkészült a rántott csirkemell-sült krumpli vacsora, már el is felejtettem, hogy előtte tíz perc alatt megfőztem a felnőttek diétás vacsoráját is. Sajnos ez az étel is azok közé tartozik, amelyik egy cseppet sem fotogén, na de az íze! Az minden pénzt megér!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!