Facebook hozzászólás
365

Szívküldi diós gesztenyetorta – sütés nélkül

Időtakarékos megoldást kínálunk a mai nagy napra, hogy több jusson az élvezetekre. Ez a gesztenyetorta nagyon egyszerű és sütés nélküli desszert a mai gyertyafényes páros vacsora mellé. De ha egyedül ünnepelsz, akkor tuti, hogy feldobja a hangulatodat. A kalóriákkal most ne törődj!

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenyepüré (ízesített)
  • 2o deka porcukor
  • 5 deci növényi tejszín
  • 25 deka margarin
  • 30 deka darált dió

Csokimáz

  • 10 deka fekete csoki
  • 7 deka margarin

Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, és a kissé megpörkölt darált diót. A növényi tejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Tortaformába tesszük, és hideg helyen állni hagyjuk. A tetejére a csoki és a margarin összeolvasztásából csokimázat készítünk, rásimítjuk a torta tetejére és ezzel feltesszük a koronát a remekművünkre.

Tipp:

  • Tortaforma helyett őzgerinc formát is használhatunk, vagy éppen szív alakút, ha már a szerelmünknek készítjük.
  • A gesztenyepürét krumplinyomóval is „aprózhatjuk”, így könnyebben keverhető a margarinnal.
  • Ha valaki spórolósan készíti, 75 deka gesztenyemasszával is „megúszhatja”.
  • Amennyiben nem akarsz a csokimázzal vesződni, csak reszeld rá. természetesen margarin nélkül. De előtte nyomj rá még egy kis tejszínhabot!

A diós csokitöltelékes golyókat megkóstoltad már? Ez is passzol az édes élethez!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!