Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. november 06. 10:00 | Kandikó Éva

Szilvás pite

Egyszerű kevert sütemény, mégis van benne valami különlegesen jó. A textúrája például. Vagy az, hogy kiváló desszert egy vacsora után mondjuk fagylalttal tálalva, ám a maradék másnap a reggeli kávé mellé ütős élmény. Na meg az, hogy a szilva bármilyen gyümölcsre lecserélhető, én elsősorban barackkal, áfonyával tudom elképzelni. Elkészíteni roppant egyszerű, próbáljátok ki!
Szilvás pite, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
2 dl cukor
1,25 dl lágy vaj
2,5 dl liszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
2 tojás
25 db szilva kimagozva, félbe vágva
őrölt fahéj

Elkészítés:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot. Akár hiszed, akár nem, gyakorlatilag ennyi az egész. Ez a tészta annyi lesz, hogy egy 20 centinél nagyobb formában fogja magát kényelmesen érezni, mondjuk egy 30×30 cm-es tepsiben. A fél szilvákat vágott felükkel lefelé a tészta tetejére tesszük, meghintjük egy kevés cukorral és fahéjjal, majd 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük a sütit. Mindenképpen végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük a sütőből.

Kevert meggyes lepény, ahogy csak a nagyi tudja
A meggy remek alapanyaga a pitéknek, réteseknek, kelteknek és kevert tésztáknak. Most ez utóbbihoz kínálunk egy régóta bevált receptet, a nagyi szakácskönyvéből!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!