Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 19. 18:00 | Bartek Kata

Szicíliai lecsó mozzarellával

A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.

Szicíliai lecsó, Kép: receptguru.cafeblog.hu

Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (4 személyre):
1-1 sárga, piros és zöld kaliforniai paprika
1 lila hagyma
1 padlizsán
Friss bazsalikom
16 kis mozzarella golyó
2 tojás a panírozáshoz
zsemlemorzsa
őrölt paprika/ friss chili paprika – ízlés szerint
mazsola
fenyőmag
kapribogyó
édeskömény mag- ízlés szerint
balzsamecet krém
1 kiskanál cukor
150 g hámozott paradicsom (konzervből) / 3-4 nagykanál olasz paradicsom szósz,
olívaolaj
étolaj a mozzarella sütéséhez
só és bors

Elkészítése:
A hagymát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A paprikákat megmosom, és nagyobb kockákra vágom. Kevés olajat melegítek egy serpenyőben, hozzáadom az édesköménymagot, a fokhagymát, mazsolát, a hagymát és a chilit. Amikor kicsit megpirult, hozzáadom a zöldségeket és megdinsztelem. Főzés közben hozzá adom az összetört, hámozott paradicsomokat/ paradicsomszószt. Végül hozzáadom a sót, borsot, egy kiskanál cukrot és a balzsamecet krémet. Amennyiben főzés közben a lecsó nagyon besűrűsödik, zöldség alaplével vagy sima vízzel hígítom. A kis mozzarella golyókat lecsöpögtetem, leszárítom, hogy ne legyenek túl vizesek. Kétszer bepanírozom a mozzarellákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben) és megint összenyomkodom őket, hogy a felesleges folyadék távozzon belőlük. Végül, bőséges olajban aranyszínűre sütöm őket. A lecsót kissé hagyom kihűlni és ízlés szerint tálalom a mozzarella golyókkal együtt, melyeket fogpiszkálóra felszúrom a látvány kedvéért.

Bögrés fügés pite – déli szomszédunktól
Szomszédolás közben odapillantunk déli szomszédaink asztalára is. Aki a fügét szereti, az most örülhet, hogy tészta formájában is találkozhat vele, mondjuk egy kellemes vasárnap délután. Ez az egyszerű, de nagyon finom süteményrecept Szerbiából érkezett.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

fogyókúra, karalábé, sütő, vitamin

Egyszerű francia karalábém

A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál hasznosabb! Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is!

Tovább
Columbia, hűsítő, jegeskávé, Kenya, trükk

Osztályelső jegeskávé

Igényel némi előkészületet, türelmet és merészséget a tökéletes jegeskávé elkészítése, az eredmény azonban megéri.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!