Facebook hozzászólás
955

Szezámmagos pulykamell Mártinál

Akkor kezdtem a keleti konyhával foglalkozni, amikor idehaza végre lehetett szezámmagot kapni. Aztán jött a keményítő, a chili és szépen egyre több receptet is olvashattam. Nos, most ebben a leírásban minden benne van, amit kedvelek! Ráadásul a férfiak kifejezetten nagyon szeretik.

Szezámmagos pulykamell, Kép: gallicoop.hul
Kép: gallicoop.hul

Hozzávalók:

A mázhoz:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál chili por
  • 8 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szezámmag
Ezek a kedvenc pulykás receptjeink!
Ünnepi asztalunk egyik legfontosabb kelléke a pulyka! Most, hogy megkezdődött a farsang, biztosan sokan sütnek-főznek finomságokat, hiszen hagyományosan ez a nagy lakomák, mulatozások ideje! Nézzük, Nektek mely receptjeink tetszettek a legjobban?

Elkészítés:

A pulykamellet felkockázzuk. Egy keverőtálba tesszük a bunda hozzávalóit: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport, vizet, és egy robotgép segítségével sűrű, homogén masszát készítünk belőlük. Beleforgatjuk a felkockázott húsokat, majd hirtelen, bő forró olajban kisütjük a bundás húsokat.

Elkészítjük a mázat: Összekeverjük a mézet a ketchuppel és a chili porral, majd hozzáadjuk a szezámmagokat.

Ahogy kivesszük az átsült húsokat az olajból, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!