Facebook hozzászólás
359

Szezámmagos csirke – Márti módra

A távol-keleti konyha már akkor nagyon izgatott, mi több, gyakorlója is voltam, amikor még nem jártam azon a tájon! A sors úgy hozta, hogy több ilyen országban is eltölthettem úgy fél évet. Nyitott voltam új ízekre, új harmóniákra, és hosszabb időt is eltölthettem egy-egy konyhában! Ez a recept is egy gyöngyszemem a sok-sok finomság közül!       

Hozzávalók:

Szezámmagos csirke rizzsel, zöldségekkel, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 25 dkg filézett, bőr nélküli csirkemell
  • 2 ek olaj
  • 1 tk szezámmag
  • 1 tk gyömbér

Pác:

  • 1 ek szójamártás
  • 1 ek száraz fehérbor
  • 1 ek étkezési keményítő

Finálé:

  • 1 kk chilimártás
  • 1 kk cukor
  • 2 ek szójamártás
  • 1 kk babpaszta
  • 1tk borecet
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

Vágd a gyömbért apróra, a csirkemellet hosszúkás csíkokra. Tégy fel sós vizet forrni egy zacskó gyorsrizshez, és a használati utasításnak megfelelően készítsd el. Az olajon párold a csirkét a wokban (vagy egy mély serpenyőben) úgy negyedórát. Legyen a csirkecsíkok mindenütt fehérek, majd szűrőlapáttal szedd ki! A maradék olajra dobd rá a szezámmagot, pirítsd, majd add hozzá a gyömbért. Keverj rajta egyet-kettőt. Dobd rá a csirkét, öntsd rá a finálé ízesítőid, és pár pillanat alatt forrald fel.

Vedd ki a csirkét egy meleg tálra. Tégy még két kanál olajat a wokba, dobj rá egy zacskó fagyasztott wokos zöldséget, és pirítsd meg az előírásnak megfelelően. Adhatsz hozzá szójaszószt vagy valamilyen édes-csípős szószt is! Jó étvágyat! Éljen a majmok éve!

A tavaszi tekercs is egy klasszikus távol-keleti recept! Itt elolvashatod!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!