Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. január 15. 14:45 | László Márta

Szabolcsi szilvás krumpli

Nagyon régen, még a főiskolán kaptam egy társamtól ezt a receptet. Ritkán készítem, pedig ilyenkor, télen igazán nagyon jól esik egy pohár teával. Na, de ennek most vége, és meglepem a páromat! Nincs lazsálás, irány a konyha! 

Aszalt szilvaszemek, Kép: pixnio

Aszalt szilvaszemek, Kép: pixnio

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

…a hagymamártáshoz:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl húsleves (vagy alaplé, de lehet kockából is készíteni)
  • 2 dl tejföl
  • só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés: 

Először is áztassuk vízbe az aszalt szilvát úgy 1-2 órára, majd szedjük ki a magját, persze, csak ha volt benne.

Stollen kalács Zalacsányból
Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi hotel séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.Sokáig toplistás volt nálunk!

Most jön a mártásunk. Az apróra vágott hagymát zsíron megpároljuk, lisztet adunk hozzá, és tovább pirítjuk.Most felengedjük a levessel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szépen lassn hagyjuk főni, néha meg is kevergetjük. Ha a hagyma már teljesen szétfőtt, azt kivesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és szépen felforraljuk. Tegyük egy picit félre.

A tiszta, kockára vágott burgonyát megpirítjuk a forró vajon. majd sózzuk, és hozzáadjuk a szilvát. Leönjük a hagymamártással, és az egészet 15 percre sütőbe tesszük. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrzselyemmel, és kínáljunk hozzá friss paradicsomot. Ez egy igazi téli egytálétel! Jó étvágyat!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!