Facebook hozzászólás
218

Sütöttél már kenyeret?

Érdemes. Az az érzés, mikor felszeled a magad dagasztotta kenyérkét csodás. Ráadásul garantáltan adalékanyagmentes élelmiszert kapsz és sokáig el is áll a házilag sütött kenyér. Arról nem is beszélve, mennyivel finomabb, mint a bolti. Itt a hideg, jól esik begyújtani a sütőt!

Hozzávalók:

75 dkg kenyérliszt

fél csomag friss élesztő

1 dl tej

1 kis kanál cukor

2 evőkanál vaj vagy zsír

3-4 dl víz

A cukros, langyos tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztet, a víz felét és az élesztőt egy nagy tálban keverd össze. Tegyél bele sót is. Gyúrd át alapposan a tésztát, homogén maszát kell kapnod, ami elválik az edény falától és összeáll. Ehhez adagold a maradék vizet addig, ameddig ezt az állapotot el nem éred. Lehet nem kell mind, de többet is felvehet, a liszttől függ. Addig gyúrd és dagaszd még rugalmas tésztát nem kapsz.
Hagyd letakart tálban, langyos helyen (én a konvektoron szoktam), ha a duplájára nőtt, akkor ismét paskold átt, formázd és mehet az előkészített római tálba, aminek alját és tetejét is bekented zsírral vagy vajjal.

Irány a sütő, amit akkor kapcsolj be és állítsd 180 fokra. Kb. 45 perc, néha több is kell neki. Ha megsült vedd ki és hagyd kihülni mielőtt becsomagolod.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!