Facebook hozzászólás
731

Sütőtökös rizottó pikáns húsgolyókkal

A rizottó gyors és egyszerű étel lehet a nagy ünnepi készülődé előtt. Erre biztosan lesz időd – ezer gondod mellett. A rizottó alapjában is egy kiváló olasz találmány. Egy a titka, csak első osztályú alapanyagokból szabad elkészíteni!

Egy jó rizottót nem könnyű elkészíteni, de akinek egyszer sikerül az utána már mestere lesz ennek az ételnek. Az olaszok méltán büszkék erre a rizses ételre, hiszen egyszerű, minőségi hozzávalókból készül mégis számtalan módon lehet variálni. Ez a sütőtökös változat igazi téli étel. A húsgombóc pedig remek kiegészítő a rizottó számára.

Sütőtökös rizottó pikáns húsgolyókkal (Fotó: Gallicoop)
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd reszelt
  • fokhagyma
  • bors
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • 40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
  • 40 dkg sütőtök
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l alaplé
Elkészítés:

Az egyik hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle. Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A sütőtököt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A másik hagymát is felaprítjuk és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik. Hozzáöntjük a fehérbort, és addig kevergetjük, míg a rizs teljesen beszívja. Végül hozzáadjuk a sütőtököt, is majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. A húsgombócokkal tálaljuk.

Ez is érdekelhet:

Csirkemájrizottó sütőben átsütve

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!