Facebook hozzászólás
1 113

Sütőtökös gnocchi

Ugyanúgy készül, mint a krumplis nudlik. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítési mód. Adhatunk mellé paradicsom szószt, vagy valamilyen tejszínes, fűszeres mártást, de tejfölös-fetással is isteni.

Sütőtökös gnocchi, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
5 dl sült tökből nyert püré
4-5 dl liszt
1 tojássárgája
½ teáskanál só
reszelt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:
A megsütött tököt kaparjuk ki a héjából. Ha túl vizesnek találnánk, egy száraz serpenyőben közepes tűz fölött kavargassuk néhány percig, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon. Hűtsük ki. Keverjük bele a tojássárgáját, a liszthez adjuk hozzá a sót és a szerecsendiót, majd a püréhez kezdjük el adagolni a lisztet. Annyit tegyünk hozzá, hogy jól formálható, nem túl lágy tésztát kapjunk. A liszt mennyiségét döntően a sütőtök nedvesség tartalma határozza majd meg.
A tésztából lisztezett deszkán sodorjunk kétujjnyi vastag rudat, majd vágjunk belőle 4 centis darabokat. Sodorjuk meg, egy villa homorú részén görgessük meg kissé, majd forrásban lévő sós vízben 2-3 perc alatt főzzük meg. Ne tegyünk egyszerre sok gnocchit a vízbe! Ha feljöttek a tészta darabok a víz tetejére, szűrjük le, tegyük félre kicsit szikkadni, majd tálaljuk a kedvenc szószunkkal.

Vargányás gnocchi
Az egyik legjobban sikerült receptem, mióta csak ténykedem a konyhában, és az bizony már nem mostanában kezdődött. A vargányától igazi prémium kategóriássá avanzsál az egyszerű krumplinudli.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!