Facebook hozzászólás
845

Sült csirkemell brokkoliágyon

A sült csirkemell adott volt, de kreálnom kellett hozzá valami szószosat – írta Pammer Lívia. Gyorsan végiggondoltam miket találhatok a hűtőben ami passzol a csirkemellhez, és akár a köretet is kiváltja. Korábban  főztem meg a karfiolt és a brokkolit, amit lefagyasztottam pont az ilyen esetekre. Egy csomag brokkoli, egy kevés sajt és egy marék dió , tejszín és kész is a csirkemell kiegészítője.

Sült csirkemell brokkoliágyon, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

 

Elkészítés: 

A csirkemellet sóztam, a fűszereket összekevertem, és a csirkemellet alaposan átdörzsöltem a fűszerek keverékével. Kevés zsiradékon lefedve puhára sütöttem. A fagyasztott főtt brokkolit egy serpenyőbe tettem, tejszínnel felöntöttem, egy csipetnyi őrölt borssal és kevés sóval meghintettem, belereszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát és szaftosra pároltam-főztem. Amikor már csak kevés lé volt alatta hozzáadtam a reszelt sajtot és a durvára vágott, száraz serpenyőben kissé megpirított dióbelet. Alaposan elkevertem. Tálaláskor a csirkemellekből szeleteket vágtam, és a brokkolis-sajtos szósz tetejére sorakoztattam. Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia!

Bolo do caco, a madeirai kenyér
Az úgy volt, hogy Madeirán nyaralunk. Aztán jött egy frankó kis tüdőgyulladás – nyáron -, és keresztülhúzta a terveket, én maradtam, a család utazott… Azért kiadtam az utasítást, hogy a kenyerükről információkat szerezzenek be a helyiektől – írja Pammer Lívia ajánlójában. Aztán mikor felépült, megsütötte a madeirai kenyeret, amit meleg szívvel ajánl mindenkinek, mert nagyon finom. A bolo do caco egy édesburgonyából és lisztből kelesztéssel készült madeirai kenyér, amit vaslapon sütnek, és fokhagymás fűszervajjal kínálnak, de bármiféle feltéttel, édessel és sóssal is egyaránt kitűnő! A recept Madeiráról származik, az elkészítését egy portugál videón néztem meg – tette hozzá a gasztrobloger.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!