Facebook hozzászólás
225

Süllő filé, mazsolás durumtésztán

Puskás Peti fogyókúrázik. A nem éppen egyszerű folyamatot pedig halételek készítésével oldja meg. Most a Kapjrá kampány keretében ő maga készítette el ezt a finomságot, melyet velünk is megosztott.

Hozzávalók (4 adag):

  • 4 db 10-15 dkg süllő filé
  • 4 csokor petrezselyem
  • 2 db citrom
  • 20 dkg előgőzölt kuszkusz
  • 2 dl olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 liter alaplé
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az előgőzölt kuszkuszt tálba tesszük, felöntjük alaplével, majd letakarjuk és 10 percet állni hagyjuk. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal kikeverjük.

A süllő filéket sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben kevés forró olívaolajon hirtelen kérget sütünk. Mellétesszük a szeletelt citromot és 4-5 percre a 160 fokos sütőbe helyezzük. A tésztához hozzákeverjük a mazsolát, átforgatjuk olívaolajjal. Erre tálaljuk a halat, aminek a tetejére halmozzuk a fokhagymás petrezselymet. Mellé helyezzük a citromot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!