Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 30. 16:00 | Bartek Kata

St. Galleni csirkemáj, a tökéletes vendégváró

Gyors vendégváró ötletnek remek lehet egy finom, baconnel tekert sült csirkemáj, azaz a St. Galleni csirkemáj. Tényleg gyorsan elkészül és partifalatnak is remek, mert csak apró falatokról van szó. Kiegészíthető többféle salátával.

Hozzávalók:
500 g csirkemáj
bors
majoránna
bors
20-25 dkg bacon

Elkészítés:
A májakat megtisztítom a hártyától és az egyéb oda nem illő dolgoktól, epe, szív stb. Csak a máj maradjon! A nagyobb darabokat félbe szoktam vágni, de hagyhatod egészben is, borsozom és majoránnával megszórom, majd bacon csíkokba tekerem. Ha hosszabbak a csíkok, akkor félbe is vághatod. Sütőben 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütőm. Közben érdemes figyelni, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.

Kata többi receptje blogján olvasható.

Békebeli sajtos tallér
Teljes kiőrlésű liszt, egy jó recept, és egy ostyasütő, na meg egy gáztűzhely szükséges az alábbi recept elkészítéséhez. Az élmény minden pénzt megér!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább
fogyókúra, karalábé, sütő, vitamin

Egyszerű francia karalábém

A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál hasznosabb! Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!