Facebook hozzászólás
419

Spenótos sós palacsinta-roll

Sós palacsinta – egészségesebben. Receptünkben mi most füstölt lazaccal töltjük meg, de ahogy a képen is látszik remekül illik hozzá a csirkemelles, házi sajtos, vagy éppen zöldséges töltelék is.

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

Kép: Clean Eating
  • 300g friss, vagy 450g fagyasztott spenótlevél
  • 100g füstölt lazac (de tölthető mással is)
  • 2 tojás
  • 6 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 0,5dl kókusztej
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

1. Habverővel verd fel a tojást és a kókusztejet. A lisztet folyamatosan kevergetve add hozzá és ízesítsd sóval , borssal szerecsendióval. Az így készített tésztát hagyd állni 20 percig.

2. Ha friss spenótból készíted, akkor 2 percig lobogó vízben főzd elő, majd alaposan csöpögtesd le. Ha a spenót fagyasztott akkor olvadás után csak csöpögtesd le olvadás után. A spenótot keverd el a tésztával.

3. Süsd ki tapadásmentes palacsintasütőben közepes lángon mindkét oldalát. Ha nincs ilyen serpenyőd, akkor bármilyen megfelel, de minden palacsinta előtte tegyél bele kevés felhevített kókuszsírt. Így biztosan nem ragad le.

4. A kész palacsintát csíkokra vágott lazacfilével (vagy más tetszőleges töltelékkel) töltsd meg, csavard fel és vágd el átlósan.

Ha ízlett, és kíváncsi vagy egy másik karcsúsító finomságra, keresd itt! Ha kedveled a zabot és az almát, akkor próbáld ki ezt a palacsintát is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!