Facebook hozzászólás
774

Spenótos-gombás pite

Ennek a finom zöldséges pitének a vegetáriánusok, diétázók is örülni fognak. Egyszerű hétköznapi fogás akár önállóan, akár egy jó meleg leves mellé.

Hozzávalók:

  • 80 deka réteslap
  • 25 deka spenót
  • 25 deka gomba
  • 20 deka sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kanál fehérbor (kihagyható)
  • 5 deka margarin
  • 2 dl olaj
  • petrezselyemzöld, bors, só

Elkészítés:

Blansírozás = előfőzés, vagy sokkolás – a nyers alapanyagokat forrásban lévő vízben rövid ideig hőkezeljük (előfőzzük).

Az apróra darabolt hagymát megdinszteljük a felkockázott gombával és a sárgarépával, majd hozzáadjuk az előzőleg blansírozott spenótot, fehérbort, petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a hozzáadjuk a margarint is. Kiolajozott sütőformában rétegezzük: 1 levél tészta, 1 réteg massza,… a legfelső réteg a tészta, amit megkenünk olajjal és előmelegített sütőben 2oo fokon kb 3o percig sütjük. A megsült pitét megolajozott langyos vízzel megkenjük és egy rövid időre visszatesszük a sütőbe (kb 5 perc).

Tipp: leveles tésztából is elkészíthetjük.

A krumplis muszaka egy nem régen közreadott szerb finomság. Ezt is szeretjük hétköznap!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!