Facebook hozzászólás
1 095

Spanyol húsos bableves

Reggel azt mondtam, hogy na, nézzük meg, mi van a hűtőben…? – írja Steffel Csaba. Mint kiderült, legfőképp hideg volt és egy kis ez meg az, a fagyóban meg egy maroknyi, ibériai sertés lapocka. Micsoda szerencse, hogy eszembe jutott egy világjáró tévés szakács hasonló receptje, és kapva az alkalmon, hamar megnéztem a szárzellerem származási országát ami szintén spanyol volt, és ha már a hús, Ibériából származott, a ötlet meg a Tv-ből, akkor az ihletem a hűtőből (hát ezt nem tudom jobban leírni) bátran Spanyol bablevesnek nevezetem el.

Spanyol húsos bableves, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Spanyol húsos bableves, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A babot egy éjszakára hidegvízbe áztatjuk, majd sós vízben megfőzzük. A lapockát felkockázzuk. A vöröshagymát, a szalonnát felaprítjuk, és olívaolajon együtt üvegesre sütjük. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, finoman lepirítjuk (nem égetjük!) aztán hozzáadjuk a húst, megsózzuk, köménnyel, kakukkfűvel, és ízlés szerint egy kis csípőssel ízesítjük, felönjük vízzel, és pörkölt módján szépen rotyogtatva, főzzük, pároljuk. Közben a szárzellert, a sárgarépát is feldaraboljuk, és kb. 40 perc rotyogtatás után a húshoz adjuk őket, a főzés utolsó 20 percében, beleszórjuk a rizst, és bele-belekevergetve puhára főzzük. Befejező műveletkénk a babot is hozzáadjuk és összeforraljuk.

Kukoricában sült tilápiafilé
Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz – mint tudjuk – a hal úszni kíván… Ez is egy őrölten jó étel Steffel Csabától!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!