Facebook hozzászólás
456

Spagetti szárított paradicsommal és chorizóval

Elsőre talán furának tűnik egy spagetti, amiben paradicsom is van, meg tejszín is, de higgyétek el, igazi ízorgia, amit ez a két hozzávaló létrehoz. Ha hozzájuttok chorizóhoz, az nagyon klassz, de paprikás szalámival helyettesíthető.

Spagetti szárított paradicsommal, chorizóval, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
20 dkg olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva
15 centinyi póréhagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, szintén felaprítva
10-15 dkg chorizo, hiányában paprikás szalámi felcsíkozva
3 szelet bacon nagyon apróra vágva
1-2 evőkanál sűrített paradicsom
3 dl tejszín
5-6 dkg reszelt füstölt sajt
só, bors, cayenne bors

Elkészítés:
Kevés felforrósított olajon, ami származhat a paradicsomról is akár,  egy-két percig kevergettem a hagymát, később hozzáadtam a fokhagymát is, majd szép sorban a szalonnát, szalámit, paradicsomot. Átforrósítottam őket, majd hozzájuk kevertem a paradicsompürét. Ezt is hagytam akklimatizálódni,  sóztam, borsoztam, egy-két késhegynyi cayenne borsot adtam a masszához, majd vékony sugárban hozzácsorgattam a tejszínt. Amikor felforrt, beledobtam a serpenyőbe a reszelt sajtot, megvártam, míg elolvad. Egy utolsó kóstolás, kis sózás még. Közben persze megfőtt a spagetti is, leszűrtem, visszaborítottam a fazékba, ráöntöttem a sugót, majd tálaltam.

Spagetti főzés kezdőknek
Spagettit és más tésztákat főzni nagyon egyszerű, elég 5-6 szabályt betartani, hogy tökéletes állagú legyen a tésztánk. A tanácsok elsősorban olasz tészták esetében válnak be, a sok tojással készülteknél kicsit más az eljárás. Míg a köretnek valókat nem öblítjük le, egy levestésztát igen, hogy ne főjön tovább még a leszűrés után is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!