Facebook hozzászólás
898

Sós muffin tízóraira

Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.

Kukoricás muffin, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg kukoricadara
1 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
250 ml joghurt
1 dl tej
8 dkg vaj
egy darab póréhagyma
10 dkg füstölt sonka
510 dkg apróra vágott gomba
5 dkg reszelt füstölt sajtbors

Elkészítés:
A vajat megolvasztottam, az apróra vágott póréhagymát, apróra vágott sonkát és gombát megdinszteltem rajta. Csak akkor sózzuk, ha a sonka nem elég sós. A keveréket kihűtöttem.
Egy edényben összekevertem a liszteket, sót, sütőport, sajtot, egy másikban a tojást, joghurtot és tejet, majd ezeket beleöntöttem a lisztes keverékbe. Beletettem a vajas-zöldséges keveréket is, összekevertem.
Kibéleltem egy muffinformát papírral, színültig töltöttem a mélyedéseket a tésztával.
180 fokon 25 percig sültek a muffinok.

Angol muffin
Nemigen járok gyorsétterembe, de van egy reggeli, amiért bármikor elcsábulnék. Persze nem kell feltétlenül rosszalkodnunk, otthon is megsüthetjük kedvenc reggeli péksüteményünket. Az enyém most fele részt tönköly lisztből készült, de lehet variálni a lisztekkel kedvünk szerint.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!