Facebook hozzászólás
793

Sopszka, a macedónok kedvenc salátája

Ha a nyári hőségben nem kívánjuk a nehéz ételeket, vagy éppen a grillezett húsok mellé szeretnénk egy nagyszerű salátát készíteni, akkor ezt a macedón zöldségmixet ajánljuk. Még látványnak is gyönyörű!

Látványnak is csodálatos
Látványnak is csodálatos

Hozzávalók:

  • 20 deka zöld színű paprika
  • 20 deka uborka (friss)
  • 20 deka paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 1 darab csípős paprika (elhagyható)
  • 20 deka feta sajt
  • só, bors, olaj, kevés ecet

Elkészítés

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd egyformára feldaraboljuk. (Ha a karikára szelt változatot választjuk, akkor az összeset ugyanúgy, vagy a „kockára” vágottat, akkor mindegyik zöldséget hasonlóan. Így nem csak finom, de látványos is lesz a salátánk.)
Az összeszelt zöldségeket sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal és egy kevés ecettel meglocsoljuk, majd óvatosan átforgatjuk. A tetejét fetasajttal díszítjük, ízesítjük. Önmagában is finom, de egy pirítóssal, vagy egy szelet grillezett hal mellé, vagy csirkemell társaként még laktató is.

Tipp: Én már tettem hozzá egy kisebb konzerv tonhalat is… Fantasztikus ízorgia kerekedett belőle!

 

Már a színe is étvágygerjesztő
Már a színe is étvágygerjesztő

 

 

 

 

Készítettünk már tonhalas tésztasalátát is, mézesen! Emlékszel rá? Ha nem, akkor kattints a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!