Facebook hozzászólás
396

Somlói galuska, ahogy Szilvia készíti

A somlói galuska háromféle piskótából, vanília krémből és csokoládé öntetből áll. Ebben a receptben, amit Gayer Taubert Szilviától kaptunk, a vaníliakrém pudingból készül, ami egyszerűbbé teszi az elkészítést.

Somlói galuska, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Kakós piskóta :

4 tojást szétválasztom, a fehérjét 4 evőkanál nádcukorral és egy csipet sóval habosra verem, majd hozzákeverem a tojássárgáját. Ezt követően óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, hozzáadok 4 evőkanál fekete ribiszke lisztet* és két evőkanál holland kakaóport. Formába öntöm és megsütöm a piskótát.

Sárga piskóta:
4 tojást szétválaszom, a fehérjét 4 evőkanál nádcukorral és egy csipet sóval habosra verem, majd hozzákeverem a tojássárgáját. Ezt követően óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, hozzáadok 4 evőkanál kókuszlisztet. Form öntöm és megsütöm.

Csokis és vaníliás krém:
1 csomag ízes pudingpor, 5 dl tej, 5 evőkanál nádcukor. Megfőzöm a pudingokat és mindegyikhez 100-100 gramm vajat adok.

Csokiöntet: egy tábla étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

Összeállítás: a sárga piskótát formára vágom (én téglalapot választottam), majd bevonom a csokiöntettel. Habzsákba teszem a krémeket és ezt a csokimázas piskótára nyomom felváltva. Erre vágok egy vékony téglalapot a kakaós piskótából. Tetejére tejszínhabot, habcsókot teszek…

 

*A fekete ribiszke liszttel finom, intenzív ízt kölcsönözhetünk ételeinknek. Igazi csemegéje lehet a laktózérzékenyek és a paleolit táplálkozást követők konyhájának is. A fekete ribiszke liszt készítése során első lépésként kipréselik a gyümölcs levét, majd a kapott folyadék-mentesített gyümölcshúst héjával együtt megszárítják, végül pedig liszt finomságúra őrlik. (forrás: http://www.naturecookta.hu)

Vizes piskóta recept
Vizes piskótát sütni nem bonyolult dolog, és nagyon sok desszertünknek lehet alapja, érdemes megtanulni az elkészítését.

 

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!