Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 14. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

Serpenyős pizza

Ha elkészítettük a pizzatésztát, mindösszesen 8 percre van szükségünk a sütéshez, és már tálalhatjuk is kedvenc feltétünkkel megpakolt vacsoránkat!

Tészta (4 db, kb. 25-28 cm-es pizzához):
6 ek (80 gr) olaj
20 gr só
20 gr cukor
25 gr élesztő
320 ml víz
650 gr liszt (BL55)

Kenyérsütőgépes verzió:
érkezési sorrendben az anyagok az üstbe, tészta programon indítom, és ha végez a dagsztással (ez kb. 50 perc), kikapcsolom a gépet, kiveszem a tésztát kelni, egy tálba teszem, megszórom liszttel és letakarom.

Kézi verzió:
Az alapanyagokból a kézi robotgéppel kidagasztom, majd ha megfelelő a tészta állaga, megszórom liszttel, és letakarom. Hagyom 30-40 percet pihenni.

Előmelegítem kis energián a serpenyőt a fedővel együtt, közben a tésztát átgyúrom, 4 részre osztom, és az elsőt kinyújtom (jó vékonyra). Ha a fedő is átforrósodott, akkor beleterítem a serpenyőbe az adagnyi tésztát, visszateszem a fedőt, és így sütöm 4 percet.

Ha már kezd hólyagosodni, akkor egy lapáttal megemelem, megnézem a színét, ha szépen alakul, megfordítom. Jöhet rá a pizza krém, a sajt és a többi feltét ízlés szerint. Vissza a fedőt, és sütöm újabb 4 percig, amikor is a pizza elkészült. Max további receptjeit itt találod.

Pupusa
Gyors vacsorának, otthoni tízórainak vagy uzsonnának, vasárnapi brunch-hoz is kiváló, nagyjából percek alatt elkészül, és nagyon finom. Salvador nemzeti eledele állítólag, nevét pupúszának ejtik, és biztos vagyok benne, hogy arrafelé még az enyémnél is finomabbat – és szebbet! – készítenek, de én a sajátommal is nagyon elégedett voltam. Ez is serpenyőben sül, mint Max pizzája.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

Columbia, hűsítő, jegeskávé, Kenya, trükk

Osztályelső jegeskávé

Igényel némi előkészületet, türelmet és merészséget a tökéletes jegeskávé elkészítése, az eredmény azonban megéri.

Tovább
aludttej, citrom, hűsítő, nyár

Limonádés aludttej

Nos, ebben a melegben pont itt az ideje, hogy felidézzem Nektek gyermekkorom kedvenc hűsítőjét!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!