Facebook hozzászólás
799

Sárgabarack szorbet

A nyár, a nagy meleg nem is lehetne elviselhető egy kis édes, hűs finomság nélkül. A fagylalt immáron évtizedek óta örvend töretlen népszerűségnek, ami nem véletlen. Otthoni körülmények között is elkészíthető egy-egy kevésbé bonyolult receptúra.

Sorbet, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
250 gramm érett sárgabarack
3 evőkanál méz
1,5 deci almalé
2 evőkanál citromlé
150 gramm málna

menta levelek a díszítéshez

Elkészítés:

A barackok héját húzzuk le, majd apró darabokra vágva tegyük turmixgép poharába. Adjuk hozzá a mézet, az alma- és citromlevet, majd turmixoljuk le. Ezután fagyasztógépben körülbelül 20 percig fagyasszuk. Kivéve  a mélyhűtőből a masszát nyomózsákba töltjük, majd pohárba, kehelybe nyomva tálaljuk. Málnaszemekkel és mentalevéllel díszítjük.

 

Hőségriadó!
Ebben az agybomlasztó nyári melegben két dolog van, ami segít a túlélésben: a dinnye és a fagylalt. Ez utóbbi receptjeinkből készítettünk egy összeállítást nektek, használjátok, élvezzétek!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!