Facebook hozzászólás
950

Sajtos sonka – burgonyás bundában sütve

Bár igazán szép nyárias időnk van, most mégis bundába öltöztettük a sonkát és a sajtot. A gyors vacsora különlegességét a kapros fűszerezés és a burgonyatakaró adta.

Jól csomagoljuk be!

Hozzávalók:
tésztához

  • 50 deka krumpli
  • 12 deka liszt
  • 3 deka vaj
  • 1 tojás
  • 1 kk kapor,
  • só, vegeta,

töltelék:

  • 20 deka sonka
  • 20 deka sajt

panírhoz

  • 2 tojás,
  • kenyérmorzsa,
  • olaj a sütéshez

Elkészítés.
A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, puhára főzzük, majd pürésítjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vagdalt kaporral és a fűszerekkel. Kilisztezett deszkán kinyújtjuk, négyzeteket formálunk belőle, és megtöltjük a sajttal töltött sonkaszeletekkel. ( Arra kell figyelni, hogy mindenhol jól be legyen fedve a töltelék.) Hengeres, vagy gombóc alakúra formáljuk, és tojás, zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Salátával tálaljuk!
(Én füstölt sajttal készítettem, így még pikánsabb lett.)

Tormás reteksaláta is jól illik hozzá!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!