Facebook hozzászólás
654

Sajtos ropogós

Hiába no, sajttal minden jobb! Megpirult sajttal meg pláne… Judit sajtos ropogós receptje nagyon egyszerű, a végeredmény viszont zseniálisan finom. Akkor jársz a legjobban, ha rögtön dupla adagot készítesz.

Sajtos ropogós, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:

24 dkg sajt
6 dkg vaj vagy margarin
2 ek. parmezán
csipet só
12 dkg liszt
2 ek. hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz. Nagyon finom ropogtatni való!

Füstölt sajtos ropi
Ez a recept szintén hasonló, mint a sajtos ropogós, de ebben füstölt sajt is van, tetézve azt, ami amúgy sem szorul fokozásra. Nagyon ajánljuk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!