Facebook hozzászólás
1 470

Sajtos roló, ahogy Márti szereti

A cím megtévesztő, mert Márti a sajtos rolót minden módon szereti! Azért mégis a kicsi, egy, maximum két harapásra szájban eltűnő darabokra szavazok, és persze arra, amelyikben sok a sajt, és a krém nincs teli tömény margarinnal!   

Hozzávalók:Sajtosroló közelről

  • 1 cs leveles tészta 
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás sárgája
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • só  
Elkészítés:
Nyújtsd ki az amúgy is téglalap alakú leveles, kész, bolti leveles tésztát egy picit nagyobbra. Vágd egy centis csíkokra, és jó szorosan, egymást fedve, tekerd fel az erre a célra árusított tölcsérekre. Ha ilyen nincs, keress valamilyen, sütőbe tehető csöves konyhai eszközt, például főzőkanál nyelét. Kend meg egy felvert tojás fehérjéjével. Hagyd pihenni úgy 20 percet, majd forró sütőben süsd ki. A tésztát azonnal húzd le a formáról, ha megsült!
Főzd sűrűre a sajtot, a lisztet, a négy tojás sárgáját a 2 dl tejjel. Készíts „vízfürdőt”, és hűtsd le. Na, ekkor jöhet bele a margarin, némi só, és keverd ki habosra. Jöhet a töltőzsák, és a legnagyobb mintázatúval töltsd meg a kis tésztatölcséreket. Mielőtt leteszed a kezdeből, mindkét felét mártsd reszelt sajtba. Egyszerűen pompás még a karácsonyi asztalon is! Van itt egy másik jó kis sósom, ez pizzatésztából készül! Egy jó pofa sörrel mindkettő isteni! Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!