Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 04. 14:45 | László Márta

Rumos meggy télire

Időhiányra, helyszűkére vagy lustaságra hivatkozva sokan nem tesznek el télire semmit, pedig annyira jó csak kikapni a polcról egy lekvárt, lecsót vagy kompótot! Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptet mutatok, amit természetesen szintén a lőrinci nagymamámtól tanultam. Sokféle módon használhatod majd, de karácsonykor biztosan valahogy az asztalra kerül!  

Meggy közeli, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A szép, hibátlan meggyszemeket tisztán az üvegekbe rakjuk. Mindegyik tetejére 10 dkg kristálycukrot szórunk, majd rálöttyintjük a rumot. Azonnal lekötjük, majd mehet a spájzba. 1-2 héten belül levet ereszt. Télre olyan meggylikőröd lesz, hogy elájulsz! Mindent tudsz vele ízesíteni! A meggyszemek pedig elképesztően jók pl. a csokitorta töltelékébe, díszítésre!

Bögrés meggyes süti
Az elfoglalt háziasszonyok kedvence, csupa egészséges hozzávalókból. Egy bögre, egy kevés meggy, még néhány hozzávaló, és nemsokára az asztalon van a gőzölgő, egészséges meggyes pite. Dudás Lili fineszversenyző nem viccel! És mez nem vicc!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!