Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 04. 14:45 | László Márta

Rumos meggy télire

Időhiányra, helyszűkére vagy lustaságra hivatkozva sokan nem tesznek el télire semmit, pedig annyira jó csak kikapni a polcról egy lekvárt, lecsót vagy kompótot! Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptet mutatok, amit természetesen szintén a lőrinci nagymamámtól tanultam. Sokféle módon használhatod majd, de karácsonykor biztosan valahogy az asztalra kerül!  

Meggy közeli, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A szép, hibátlan meggyszemeket tisztán az üvegekbe rakjuk. Mindegyik tetejére 10 dkg kristálycukrot szórunk, majd rálöttyintjük a rumot. Azonnal lekötjük, majd mehet a spájzba. 1-2 héten belül levet ereszt. Télre olyan meggylikőröd lesz, hogy elájulsz! Mindent tudsz vele ízesíteni! A meggyszemek pedig elképesztően jók pl. a csokitorta töltelékébe, díszítésre!

Bögrés meggyes süti
Az elfoglalt háziasszonyok kedvence, csupa egészséges hozzávalókból. Egy bögre, egy kevés meggy, még néhány hozzávaló, és nemsokára az asztalon van a gőzölgő, egészséges meggyes pite. Dudás Lili fineszversenyző nem viccel! És mez nem vicc!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

batáta, gyömbér, meleg leves, sütőtök, tél

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával

Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!