Facebook hozzászólás
293

Ropogósra sült csülkök fehér boros káposztával

Hát azt nem mondhatjuk, hogy igazi könnyű tavaszi fogásról van szó, azt viszont igen, hogy nagyon finom. Az ilyen étkeknél nem véletlen a fűszerezés, mert a sok kömény és babérlevél sokat segít az emésztésben. Így biztos, hogy nem fekszi meg a gyomrodat…

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók:
4 darab csontos első sertéscsülök
1 kiló savanyú káposzta
4 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
20 deka bacon
10 deka füstölt szalonna
2 deci száraz fehérbor
2 deci sör
őrölt kömény
borókabogyó
babérlevél
só, bors

Elkészítése:
A csülköket fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Tepsibe tesszük a fokhagymával, két fej darabolt vöröshagymával, majd 3 deci vizet hozzáadva fedő vagy fólia alatt közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk, majd fedést levéve magasabb hőmérsékleten pirosra sütjük, miközben a sörbe mártogatott füstölt szalonnával kenegetjük.
Míg a hús sül, elkészítjük a káposztát. A bacont apró kockára vágjuk, megpirítjuk, rátesszük a maradék szeletelt vöröshagymát és a savanyú káposztát. Sóval, borssal, babérlevéllel és borókabogyóval ízesítjük. Ha a levét elfőtte, fehér bort adunk hozzá, és puhára pároljuk.

Életforma-tippek


A hús sütéséhez remek
öntött vas
termékek közül választhatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!