Facebook hozzászólás
1 801

Rizslisztes szedres pite – P&P módra

Továbbra is ontják kitűnő kollégáim a jobbnál jobb recepteket! Ez most különlegesen izgi, mert a rizsliszt remek megoldás, ha gluténérzékenyeknek szeretnénk süteményt készíteni – vagy ha csak valami újat kipróbálni! A pite tésztája fehérebb, lágyabb, mondhatni krémesebb lesz tőle, mint ha búzaliszttel készítenénk.

Rizslisztes szedres pite, Kép: P&P Életforma
Rizslisztes szedres pite, Kép: P&P Életforma

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizsliszt
  • 7,5 dkg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 1 ek barnacukor
  • víz
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint barna cukor
  • 50 dkg szeder

Elkészítés:

A rizslisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, sózzuk, cukrozzuk és annyi vizet teszünk hozzá, hogy sima, gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük. (Lehet akár egy éjszakára is, attól sem lesz baja!) A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy sütőpapírral kibélelt piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Rászórjuk a megmosott és

Piteség
Ha kedveled a pitéket, megmutatom, hogy készül az elzászi almatorta! Természetesen alma helyett tehetsz bele valamilyen idénygyümölcsöt! Epret már rég kapni, és lassan érik a cseresznye is! A póréhagymás macedón pite is jó ötlet!

gondosan megszárított szedret, és megszórjuk a barna cukorral.

Mirelite szederből is készíthető, ez esetben viszont számolnunk kell a fagyasztott gyümölcsből kiolvadó sok folyadékkal. Hogy ez ne áztassa el a tésztát, zsemlemorzsával érdemes átforgatni a gyümölcsöt. Azért, hogy ne „bukjuk” a gluténmentességet, válasszunk ebből is gluténmentes változatot!

A gyümölccsel megtöltött tésztát tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a tészta széle egy pici színt nem kap. Ez körülbelül 20 perc. Ezalatt keverjük össze a tejszínt a két tojással és a vaníliás cukorral. Ha félig megsült a torta, öntsük nyakon a tejszínes öntettel, és süssük tovább, amíg az puding szerűre szilárdul és szép színt kap.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!