Facebook hozzászólás
180

Ricottával és parajjal töltött pulykatekercs

Ma van a Hálaadás Napja az Amerikai Egyesült Államokban. Ez az ünnep ott a Karácsony mellett az egyik legnagyobb családi ünnep, amelynek ünnepi főfogása a pulykasült 1621 óta. A recept viszont egy hazai ünnepi menünek is méltó indítása.

Kép:Pixabay

Hozzávalók:

Pulykamell,
ricotta,
leveles paraj (friss vagy fagyasztott),
szerecsendió,
fokhagyma,
tojás.

Köretnek: friss saláta, koktélparadicsom, balzsamecet redukció, extraszűz olívaolaj, fekete olívabogyó.

Elkészítés:

a bekevert és ízesített tölteléket a vékonyra kiklopfolt pulykamell lapokba töltjük, hengereljük, fóliába tekerjük és sütjük. Ennek a fogásnak a szerepe az étvágygerjesztés és ajándék falatként szerepel a menüsorban. A henger átmérője nem lehet nagyobb 5 cm-nél. Tálalásnál vékony (1cm) karikákra vágjuk az arányos töltött pulykát és a salátalevélkére rendezzük. A koktélparadicsom és a fekete olívabogyó a dekoráció része. Dekorációs sóval, olívaolajjal és a balzsamecet redukcióval ízesítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!