Facebook hozzászólás
399

Ribizlilekvár

A ribizlilekvár még a házi lekvárok között is különleges helyet foglal el, mert nemcsak visszaadja az alapanyag amúgy is kivételes ízét – mint ahogyan a többi otthoni készítmény is –, de állaga, fanyarsága, aromája miatt kiváló ízesítője lehet mindenféle mártásnak. Sőt, önmagában is nagyon illik különböző húsok mellé. És persze joghurtba is keverhetjük, a többi házi lekvárhoz hasonlóan. Jobb, mint a bolti!

Kép: sxc

Hozzávalók
2 kiló ribizli
körülbelül 1,6 kiló nádcukor
(vagy kristálycukor)
5 deci víz

Elkészítése
A leszemezett ribizlit mossuk meg, törjük össze, és öntsünk hozzá a vizet, és lassú lángon addig főzzük, amíg a szemek szétfőnek. Utána finom ruhán törjük át, és a levét egy zománcozott lábasba fogjuk fel. Minden liter léhez 80 deka nádcukrot tegyünk, és gyakran kevergetve addig főzzük, amíg hideg tányérra kicseppentve megkocsonyásodik. Forrón töltsük üvegekbe, és másnap, miután kihűlt, és bebőrösödött a teteje, kötözzük le. (Forrás: Vitaminsziget)

Életforma-tippek

A recept szerint finom ruhán kell áttörni a ribizlit, nem véletlenül, hiszen elég sok magja van. De persze szitát is használhatunk hozzá, ez a 26 centi átmérőjű szita 3 490 forintba kerül.

Ha kisebb mennyiséget készítünk, akkor akár egy nagyobb méretű fémhálós gyümölcsmosó is megteszi, ilyenből nagy a választék az Életforma Shopban.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!