Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. június 16. 14:45 | László Márta

Részeges szarvasom

Felfedeztem a csőben a lyukat – ahogy azt mondani szokták. Én is, mint mindenki attól tart, ha vadhúst készít, az kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása! Bátran mondhatom, hogy ez a részeges erdei állat mindenkit levett a lábáról!

Részeges szarvasom, Kép: László Márta

Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cserépedényt a tetejével együtt már előző este beáztatom vízbe. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és a megmosott, papírtörölközővel megszárogatott húst egybe beleteszem. Nagy lángon sütöm pár percig minden oldalát, hogy keletkezzen rajta egy kérek. Az a jó, ha itt-ott már kicsit barnás foltok, picit égettebb részek is láthatók. Lekapom a gázról, és hagyom a serpenyőben pihenni. A hagymákat cikkekre vágom, és a vízből kivett cserépedény aljára terítem. Rámorzsolom a leveskockák felét, sózom, frissen tekert borssal megszórom. Sózom, borsozom a húst is, és a hagymára fektetem. A serpenyőben maradt vajas húslét ráöntöm, majd jön a részegesség, vagyis a sör! Az a jó, ha ellepi a húst! Lefedjük, és most mehet a mikróba!

Gyors szarvaspörköltem
Attól gyors, hogy kuktában készítettem. A húst kedves barátainktól kaptuk váratlanul. Tudtam, hogy olyan sűrű napok jönnek számomra, sok választásom nincs, így nekiugrottam. Isteni ebéd sikeredett belőle, a maradékot pedig lefagyasztottam. Jó lesz az még később is!

Miután mindenkinek másként működik a mikrohullámú sütője, és azon belül is rengeteg menüponttal találkozunk, így csak a lehető legegyszerűbb módot írom le. kb. 2×30 percig sütni. Az első 30 perc után hagyjuk pihenni öt percig, Gyorsan kapjuk le a tál tetejét, fordítsuk meg a húst, vissza a fedővel, és jöhet a második félidő. Hústűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e a hús. Ha igen, tegyük vissza a római tál tetejét, és ki se nyissuk, amíg nem tálaljuk!

Annyira szépek voltak az újkrumplik a piacon, hogy nem tudtam ellenállni, és amíg terítettem, az is elkészült. A részeges szarvas puha lett, zamatos, a szaftból jutott a krumplira is! (Tésztát is főzhetsz ki hozzá!) Igazi vad, ünnepi étel, és egyáltalán nem zsíros! Jó étvágyat, és azért igyatok hozzá ti is egy pohár sört!Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

batáta, gyömbér, meleg leves, sütőtök, tél

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával

Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!