Facebook hozzászólás
609

Részeges Izidor

Nagyjából kétmillió kalóriát tartalmaz egy adagja, de ha csak egy süteményt kóstolsz az ünnepek alatt, hát ez legyen az! Nincsenek szavak, amikkel hűen le lehetne írni, hogy mennyire jó.

Részeges Izidor, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg vaj
1 tasak sütőpor
5 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
5 db tojás
20 dkg sárgabaracklekvár

A diókrémhez:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2-3 ek. tej
0,5 dl rum vagy rumaroma

 

 

 

A kakaós krémhez:
30 dkg vaj
0,3 dl rum vagy rumaroma
2 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
10 dkg mazsola

A mázhoz:
10 dkg vaj
10 ek. cukor
5 ek. kakaó

Elkészítés:
A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a porcukorral. A diót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a tojásos krémhez kanalazzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 30×36 cm-es tepsiben elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt, a tésztára kenjük a lekvárt. Hideg helyre tesszük. A diókrémhez valókat kikeverjük, csak annyi tejet adunk hozzá, hogy nedves késsel a lekváros tésztára tudjuk kenni.
A kakaós krémhez a vajat, a porcukrot és a kakaót simára keverjük, a rummal ízesítjük, a mazsolát is beleszórjuk. Egyenletesen a diós krémre simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat összeforraljuk, és még melegen a jól megdermesztett kakaós krémre kenjük. Amint kissé szilárdulni kezd a máz, vékony zsineggel káró alakban bejelöljük a szeleteket, úgy, hogy a kakaós-mazsolás krémet ne nyomja össze. Tálaláskor meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel a szeleteket.
Vizes piskóta- kezdőknek is
Bár a kezdő háziasszonyok a kész tortalapokat és piskótatekercseket vásárolják meg nagy előszeretettel, a házi friss változatának nincs párja. Próbálja ki, ízleni fog!

600x120 kitchenaid uj

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!