Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. november 28. 16:00 | Kandikó Éva

Répatorta

Már mindenkinek a könyökén jön ki a nyuszis vicc a répatortáról, de lassan mindenki belenyugszik abba is, hogy igenis, répatorta márpedig van. Akkor is, ha nehezen képzeled el egy süteményben a zöldséget. 

Répatorta, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
300 g reszelt sárgarépa
2 db tojás
140 ml olaj
200 g cukor
100 g dió apróra vágva
180 g liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
egy marék mazsola, vagy más aszalt gyümölcs, meggyek és áfonyát is
el tudok hozzá képzelni, bár nálunk a mazsola a favorit

Máz
25 dkg mascarpone
5 dkg pocukor

Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, leszereljük. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzáöntjük az olajat, majd mehet bele a répa, a dió és a mazsola. Az előzőleg összekevert lisztet, sütőport, szódabikarbónát és fahéjat  hozzáadjuk a répás keverékhez, a tésztát pedig egy megfelelő méretű sütőedénybe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, és mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a sütemény mindenhol.

A mascarponét elkeverjük a cukorral, egy egész kevés tejfölt is adhatunk hozzá, majd a kihűlt sütemény tetejére kenjük, de enélkül is nagyon finom.

 

Túrós-meggyes kocka – vasárnapra
Jól tud esni egy finom süti a vasárnap délutáni “lazuláshoz”. Most egy finom túrós-meggyes változatot ajánlunk. Percek alatt kész, igaz percek alatt el is fogy!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!